Bublanina ako páperie (bez váženia)
Recepty » Z piškotového cesta
6.3.2008
Potrebujeme:
4 vajcia, 2 dcl kryštálového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 3 dcl hrubej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl mlieka, 1 kypriaci prášok, 2 bal. vanilkového cukru na posypanie
Ako na to:
Bielka so štipkou soli a trochou cukru vyšľaháme na tuhý sneh, odložíme do chladničky. Žĺtka vyšľaháme s cukrami do peny. Striedavo do žĺtkovej hmoty zašľahávame preosiatu múku s kypriacim práškom, olej a mlieko. Nakoniec zľahka pridáme sneh. Cesto vylejeme na vymastený pomúčený plech, obložíme ovocím podľa sezóny – jahody, maliny, ríbezle, čerešne... Posypeme ešte vanilkovým cukrom a vložíme do vyhriatej rúry, pečieme pri 180oC asi 35-40 min. Počas pečenia rúru neotvárame.
JEDNODUCHÚ BUBLANINU.
Do misky rozbijeme 4 celé vajcia pridáme 400g cukru
2 dcl oleja, 3 dcl mlieka a zmixujeme.
Potom tam vsypeme 500g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a štipku sóda bicarbóny a premixujeme.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný väčší plech a dáme ovocie.
Pečie sa to na strednom stupni a je to dosť rýchlo hotové. Ak dáte kyslejšie ovocie / ríbezle, egreše.../ tak koláč po upečení aj porcujete.
Dobrú chuť!
Ja tiež pekávam bublaninu,ale super rýchlu -práca na 5 minúta umyť 1 hrnček a 1 misku
3 vajcia
2 hrnčeky kryštálový cukor
3 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček sladké mlieko
1 hrnček olej
1 prášok do pečiva
Zmiešam vajcia s cukrom,nič nešľahám,len zamiešam a pridám ostatné prísady,vylejem na plech,dám ovocie a pečie sa.Dobrú chuť.
Tu sú moje rýchlovky:
1 šálka hladkej múky, 1 šálka hrubej múky, 2 vajciua, 1/2 šálky oleja, 1 šálka kryš. cukru, 1 šálka mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor. Vajcia, cukor,vanilka zmiešať, pridať olej, potom mlieko a nakoniec múky a práškom. Na vrch ovocie.
1 kg strúhaných jabĺk, 2 šálky hrubá múka, 2 vajcia, 2 šálky kryš. cukor. 2 prášky do pečiva, škorica (sekané orechy - nemusia byť). Všetko spolu zmiešať, piecť na vymastenom a vysypanom plechu. Na vrch džem a kokos (alebo čokoládová poleva)
Archív blogu
nedeľa 16. mája 2010
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára