Karamelové veľhory
9.2.2007
Potrebujeme:
6 vajec, 150 g hladkej múky, 250 ml vody, 125 g stuženého tuku (Cera), soľ, čokoládová poleva, , Plnka:, 300 g kryštálového cukru, 150 ml vody, ½ l mlieka, 2 Zlaté Klasy, 2 žĺtky, 250 g Hery
Ako na to:
Tuk dajte do vlažnej vody, pridajte štipku soli a varte, kým sa nerozpustí. Do vriaceho postupne pridávajte múku a za stáleho miešania varte do zhustnutia. Do vlažnej masy po jednom vmiešajte vajcia, vymiešajte, rozdeľte na polovice a na vymastenom plechu pečte v horúcej rúre 10 min. Cesto sa zvlní.
Plnka: Cukor dajte skaramelizovať, zalejte vodou a rozmiešajte. Prilejte mlieko so Zlatým klasom a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do vychladnutého zapracujte Heru. Plnku natrite na jeden plát, prikryte druhým tak, aby "veľhory" boli na vrchu. Pokvapkajte čokoládou a dajte stuhnúť.
Plnka: Cukor dajte skaramelizovať, zalejte vodou a rozmiešajte. Prilejte mlieko so Zlatým klasom a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do vychladnutého zapracujte Heru. Plnku natrite na jeden plát, prikryte druhým tak, aby "veľhory" boli na vrchu. Pokvapkajte čokoládou a dajte stuhnúť.

Odporúčam tento zákusok, jednak preto, že je výborný a jednak preto, že jeho príprava je rýchla, jednoduchá. Uviedla som aj stránku kde vždy nájdem niečo dobre pod zub.:-*
OdpovedaťOdstrániťNo poviem ti, ze vyzera byt super, ale tooolko vela cukruuuu. Nemozem :-(
OdpovedaťOdstrániťNemusíš dať toľko cukru ale ver mi strati sa v tom množstve plnky, ináč typ: kúpiť hotové lístkové cesto, máš upečené coby dup, a ešte za tepla do pudingu v šľahať Heru. A nemusíš ani čakať do úplného ztuhnutia plnky, ona sa pekne "naskladá" sama aj keď je mierne teplá. Ináč dik, že ma "sleduješ"
OdpovedaťOdstrániťUf, no pre teba ako zenu, sa to lahko povie. Mozno to niekedy vyskusam ;-)
OdpovedaťOdstrániťNo neboj, ja nie som v pečení doma ale hento máš vážne ľahké.
OdpovedaťOdstrániť